....................................................................τηλέγραφος * ειδήσεις & κείμενα για τον Άνθρωπο *
τηλέγραφος < λόγιο ενδογενές δάνειο: γαλλική télégraphe< télé- (< τῆλε) + -graphe ( < γράφω) // σύστημα επικοινωνίας που μεταδίδει γραπτά μηνύματα κωδικοποιημένα με το αλφάβητο Μορς και λειτουργεί με την αποστολή ηλεκτρικών σημάτων μεταξύ δύο σταθμών

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
................με καθημερινή ενημέρωση............

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Κάλεσμα των οργανώσεων για απόσυρση του σχεδίου νόμου για τα δασικά οικοσυστήματα

Τετάρτη 7 Ιανουαρίου 2015

Στο ΣτΕ φορείς της Κρήτης κατά της ιδιωτικοποίησης του αεροδρομίου Χανίων

simvoulio_tis_epikrateias_ste.jpg

Προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας
Στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσέφυγαν οι τοπικοί φορείς της Κρήτης προκειμένου να σταματήσει η διαδικασία ιδιωτικοποίησης του αεροδρομίου των Χανίων.
Την προσφυγή κατέθεσαν οι Δήμοι Χανιών, Πλατανιά, Κισσάμου, Αποκορώνου, Σφακιών, Καντάνου-Σελίνου, Γαύδου, Ρεθύμνου, Αμαρίου, Μυλοποτάμου, Αγίου Βασιλείου και Ανωγείων, η περιφερειακή ενότητα Χανιών και Ρεθύμνου, οι Δικηγορικού Σύλλογοι Χανίων και Ρεθύμνου, καθώς και το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Χανιών και Ρεθύμνου.
Όλοι τους ζητούν να ακυρωθεί η απόφαση της διυπουργικής επιτροπής αναδιαρθρώσεων και αποκρατικοποιήσεων με την οποία παραχωρήθηκε στο ΤΑΙΠΕΔ το δικαίωμα παραχώρησης σε τρίτους μέσω συμβάσεων (διοίκησης, διαχείρισης, επέκτασης, συντήρησης και εκμετάλλευσης) όλων των κρατικών αεροδρομίων και ειδικά αυτό του αεροδρομίου των Χανιών Κρήτης. Στην προσφυγή τους υποστηρίζουν ότι με την ιδιωτικοποίηση θα δημιουργηθεί ιδιωτικό μονοπώλιο  και θα αυξηθεί το κόστος αερομεταφορών, αλλά θα αυξηθεί και  η τιμή των εισιτηρίων, ενώ  θα έχει αρνητικές επιπτώσεις στην τουριστική κίνηση της Κρήτης.  Οι προσφεύγοντες επικαλούνται την παραβίαση θεμελιωδών συνταγματικών διατάξεων, όπως η οικονομική ελευθερία και η δημόσια ασφάλεια, ενώ επίσης τεκμηριώνονται ζητήματα παραβίασης του ελεύθερου ανταγωνισμού  (δημιουργώντας μονοπωλιακό καθεστώς) και της διμερούς σύμβασης Ελλάδας – Αμερικής σχετικά με την χρήση του πολεμικού Αεροδρομίου της Σούδας.
Παράλληλα, υποστηρίζουν παραβίαση της Ευρωπαϊκής νομοθεσίας  στο σκέλος εκείνο που αφορά την διαδικασία των διαγωνισμών, την διαφάνεια και την ίση μεταχείριση, όπως παραβιάζεται ακόμη και σωρεία συνταγματικών διατάξεων.
Τέλος, σημειώνεται ότι η διαχείριση και εκμετάλλευση του αεροδρομίου των Χανιών έχει ανατεθεί στην κοινοπραξία «Frapport –  Slentel LTD».
____________

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου