....................................................................τηλέγραφος * ειδήσεις & κείμενα για τον Άνθρωπο *
τηλέγραφος < λόγιο ενδογενές δάνειο: γαλλική télégraphe< télé- (< τῆλε) + -graphe ( < γράφω) // σύστημα επικοινωνίας που μεταδίδει γραπτά μηνύματα κωδικοποιημένα με το αλφάβητο Μορς και λειτουργεί με την αποστολή ηλεκτρικών σημάτων μεταξύ δύο σταθμών

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
................με καθημερινή ενημέρωση............

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Κάλεσμα των οργανώσεων για απόσυρση του σχεδίου νόμου για τα δασικά οικοσυστήματα

Δευτέρα 5 Αυγούστου 2013

Oι χρυσοθήρες επέστρεψαν, μετά από αρκετά χρόνια, στο νησί μας.


Συριζα Μήλου

ο ΣΥΡΙΖΑ Μήλου σας καλεί σε δημόσια ανοιχτή εκδήλωση 
την Παρασκευή 9 Αυγούστου 2013, 
στο Δημαρχείο, με θέμα την απειλή που δεχόμαστε 
από τους χρυσοθήρες και τους τρόπους αντιμετώπισής τους. 
Ομιλητές θα είναι οι βουλευτές μας Κατερίνα Ιγγλέση και Νίκος Συρμαλένιος.

~~~~~~~~~~~~~~~~

Επιδιώκουν και πάλι την εκμετάλλευση του χρυσού που βρίσκεται στην δυτική Μήλο, σε ένα χώρο μεγάλου φυσικού κάλλους, υψηλής οικολογικής αξίας, και μεγάλου τουριστικού αναπτυξιακού δυναμικού.

Η εγκατάσταση ενός ορυχείου Χρυσού στη Μήλο, θα δημιουργήσει σοβαρά περιβαλλοντικά προβλήματα, είτε πρόκειται για πλήρως καθετοποιημένη μονάδα που περιλαμβάνει την επεξεργασία του μεταλλεύματος είτε απλώς την εξόρυξή του. Εκτός όμως από τα περιβαλλοντικά προβλήματα που θα δημιουργήσει, και τα οποία δεν συνδέονται αποκλειστικά με την χημική επεξεργασιά του μεταλλεύματος χρυσού, αλλά και με την απλή εξόρυξή του, η οικονομική ζημιά που θα προκληθεί από ένα τέτοιο ορυχείο στο τουριστικό κεφάλαιο του νησιού δεν μπορεί να αντισταθμιστεί από μερικές θέσεις εργασίας που θα μας τάξουν οι χρυσοθήρες.
Στη Μήλο υπάρχει χρυσός, και ο χρυσός αυτός είναι η σπάνια φυσική ομορφιά του νησιού μας. Ο ποιοτικός, βιώσιμος και οικολογικός τουρισμός, η αειφορική διαχείριση του πράσινου πόρου της δυτικής Μήλου και η παραγωγή ποιοτικών προϊόντων με σφραγίδα ποιότητας περιοχής natura, μπορούν να αποφέρουν μεγάλα εισοδήματα στο νησί, όχι μόνον για μία δεκαετία αλλά στο διηνεκές.
Για να αποτρέψουμε την καταστροφή από το ορυχείο Χρυσού, για να αντιμετωπίσουμε την απληστία των χρυσοθήρων, θα έπρεπε οι πολίτες της Μήλου να σχηματίσουν ένα συμπαγές μέτωπο απέναντί τους. Ας μην ξεχνάμε την Χαλκιδική: οι χρυσοθήρες δεν σέβονται τίποτα και κανέναν.
Για αυτούς τους λόγους, και επειδή η μεν κυβέρνηση δίνει απόλυτη προτεραιότητα στην εξόρυξη έναντι του περιβάλλοντος, η δε παρούσα δημοτική αρχή (με εξαίρεση την πλειοψηφία των δημοτικών συμβούλων) έχει ήδη αποδεχθεί τους χρυσοθήρες ως συνομιλητές, ο ΣΥΡΙΖΑ Μήλου σας καλεί σε δημόσια ανοιχτή εκδήλωση την Παρασκευή 9 Αυγούστου 2013, στο Δημαρχείο, με θέμα την απειλή που δεχόμαστε από τους χρυσοθήρες και τους τρόπους αντιμετώπισής τους. 
Ομιλητές θα είναι οι βουλευτές μας Κατερίνα Ιγγλέση και Νίκος Συρμαλένιος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου