....................................................................τηλέγραφος * ειδήσεις & κείμενα για τον Άνθρωπο *
τηλέγραφος < λόγιο ενδογενές δάνειο: γαλλική télégraphe< télé- (< τῆλε) + -graphe ( < γράφω) // σύστημα επικοινωνίας που μεταδίδει γραπτά μηνύματα κωδικοποιημένα με το αλφάβητο Μορς και λειτουργεί με την αποστολή ηλεκτρικών σημάτων μεταξύ δύο σταθμών

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
................με καθημερινή ενημέρωση............

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Κάλεσμα των οργανώσεων για απόσυρση του σχεδίου νόμου για τα δασικά οικοσυστήματα

Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2013

Libération: "Μετά τον Πάπα, Θεέ παραιτήσου!"


Η Γαλλική Libération καλεί τον Θεό να... παραιτηθεί, ακολουθώντας το παράδειγμα του Πάπα. Ο κεντρικός τίτλος του εξωφύλλου της εφημερίδας συζητήθηκε και προκάλεσε ποικίλες αντιδράσεις."Après le pape, Dieu démission!", είναι για την ακρίβεια το μήνυμα που κοσμεί την πρώτη σελίδα.
"Το ποίμνιο και οι ιερείς εξακολουθούν να μειώνονται. Ωστόσο, η Καθολική Εκκλησία, όπως το Ισλάμ, επιδιώκει να επηρεάσει όλο και ...
περισσότερο τη δημόσια συζήτηση και να επιβάλει τις αντιδραστικές ιδέες της", σημειώνουν οι συντάκτες της εφημερίδας, που φημίζεται για τα ευφάνταστα εξώφυλλα της.
"Το μόνο βέβαιο αυτή τη στιγμή είναι ότι θα υπάρξει διάδοχος και ότι ο διάδοχος θα είναι άνδρας", γράφει το γαλλικό δημοσίευμα και συμπληρώνει, "παρά κάποιες νύξεις εκσυγχρονισμού, όπως ο λογαριασμός του Πάπα στο Twitter ή στο Facebook, η ρωμαιοκαθολική εκκλησία απειλείται από τις αντιδραστικές της ιδέες.
Η επιθυμία της καθολικής εκκλησίας να είναι παρούσα στο δημόσιο διάλογο ποτέ δεν ήταν τόσο ζωηρή, παρά τα σκάνδαλα πίσω από τις βαριές κουρτίνες. Ιερείς αλλά και εκατοντάδες χιλιάδες πιστοί πήραν μέρος στις διαδηλώσεις εναντίον του γάμου των ομοφυλοφίλων.
Με το ίδιο πάθος που πολεμούν το δικαίωμα στην έκτρωση και στη χρήση προφυλακτικών. Όποιο κι αν είναι το όνομα του νέου ποντίφικα, θα πρέπει η κοινή γνώμη να είναι κατηγορηματική και να μην επιτρέψει αυτή τη στροφή της καθολικής εκκλησίας στον φονταμενταλισμό. Ευτυχώς που η γαλλική εθνοσυνέλευση ψήφισε υπέρ του γάμου των ομοφυλοφίλων, είναι κι αυτό μια απάντηση", καταλήγει το κεντρικό και καυστικό συνάμα, δημοσίευμα της Libération.
Τον περασμένο Σεπτέμβριο, όταν αποκαλύφθηκε ότι ο Μπερνάρ Αρνό, ιδιοκτήτης του ομίλου Moët Hennessy - Louis Vuitton SA, και πλουσιότερος άνθρωπος της χώρας, ζήτησε τη βελγική υπηκοότητα, η αριστερή εφημερίδα είχε κυκλοφορήσει με ένα πρωτοσέλιδο που προκάλεσε θυελλώδεις συζητήσεις:
"Casse-toi, riche con". Κοινώς, "Δίνε του, πλούσιε μ@λάκ@".

_____________
*από το:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου