....................................................................τηλέγραφος * ειδήσεις & κείμενα για τον Άνθρωπο *
τηλέγραφος < λόγιο ενδογενές δάνειο: γαλλική télégraphe< télé- (< τῆλε) + -graphe ( < γράφω) // σύστημα επικοινωνίας που μεταδίδει γραπτά μηνύματα κωδικοποιημένα με το αλφάβητο Μορς και λειτουργεί με την αποστολή ηλεκτρικών σημάτων μεταξύ δύο σταθμών

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
................με καθημερινή ενημέρωση............

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Κάλεσμα των οργανώσεων για απόσυρση του σχεδίου νόμου για τα δασικά οικοσυστήματα

Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2013

Ψυχανεμίσματα.... Να υπερισχύσει η Λογική, δεν αντέχουμε άλλο

 γράφει η Νίκη Άννα Παπουλάκου

Όσο κι αν χαλάνε ''την αισθητική'' ορισμένων οι εικόνες φτώχειας, δεν παύει η ανέχεια και η φτώχεια να είναι γεγονός και ορατή ... τώρα κατά ποιον τρόπο ''εκμεταλλεύεται'' ή ''χρησιμοποιεί '' κανείς μία εικόνα ... αυτό είναι ένα άλλο θέμα και αυτό ίσως χρειάζεται συζήτηση. Δηλαδή το αν είναι στημένη η εικόνα προέχει να μας απασχολήσει ή το αν είναι μία πραγματικότητα; Πότε ρωτήθηκε κάποιος σε δημόσιο χώρο ευρισκόμενος, κατά πόσον επιθυμεί να συμπεριληφθεί σε κάποια φωτογραφία ή σε βίντεο; Τώρα ειδικά που όλοι κρατάνε από ένα κινητό στο χέρι ακόμα και μικρά παιδιά και τραβάνε ότι θέλουν; Γιατί λοιπόν ειδικά για τα συσσίτια προέκυψε θέμα; Τότε να υπάρχει Γραμματεία και να δηλώνει ο καθένας περνώντας αν επιθυμεί να είναι σε φωτογραφία που πιθανόν να τραβήξει κάποιος! Είναι κι αυτό μία άποψη! Ατυχώς ένα από τα κακά της τεχνολογίας είναι και αυτό, το να μην ξέρεις ποια στιγμή, ποιος σε απαθανατίζει!...
Η κρίση φαίνεται ακόμα και από τα διαφημιστικά τελάρα πάνω σε τοίχους και ταράτσες πολυκατοικιών και σε δρόμους, που στέκουν πια σαν καρακάξες μαδημένες χωρίς καμιά διαφήμιση επάνω! Κάποτε ψάχνανε για μια θέση και δίνανε όσο-όσο! Όπου και να στρέψεις το βλέμμα, τίποτα δε θυμίζει το χθες! Ειλικρινά ντρέπομαι, όταν ακούω κάποιους να λένε πως, ''είναι ψέμα ότι ο κόσμος πεινάει.''. Πιθανόν στη γυάλα που ζούνε μεταξύ Εκάλης και Κολωνακίου, να μη συναντούν παρόμοια εικόνα!
Φόροι με αναδρομική ισχύ, κρατήσεις με αναδρομική ισχύ, περικοπές με αναδρομική ισχύ ... σήμερα άκουσα και νόμοι με αναδρομική ισχύ (;) ... πάντως τα σκάνδαλα πολλών μεγατόνων έχουν ''αναδρομική παραγραφή''!!... το σωστό να λέγεται!! Ακόμα δεν φάνηκαν οι συνέπειες των περικοπών του Ιανουαρίου και ήδη τα Κρατικά έσοδα του Ιανουαρίου, απ' ότι άκουσα, είναι κάτω των αναμενόμενων... δηλαδή τι; Το Μάρτη θα μιλάμε για νέες περικοπές; Ανά τρίμηνο δηλαδή θα στήνουμε στον τοίχο την εύκολη λεία, μισθωτούς και συνταξιούχους; Έτσι αναισθήτως; Ξεκίνησαν και οι πρώτες κατασχέσεις! Λαμπρά, δεν επιτρέπονται οι πλειστηριασμοί, αλλά επιτρέπονται οι κατασχέσεις... δηλαδή ο άφραγκος θα βρει χρήματα για δικηγόρους, ανακοπές και διάφορα έξοδα, ώστε να αντιμετωπίσει το θέμα κατάσχεση; Μα αν είχε θα πλήρωνε και τις δόσεις! Παρηγοριά στον άρρωστο μέχρι να βγει η ψυχή του, που λέει και η παροιμία, τα δήθεν ''δεν επιτρέπονται''!
Κανείς δε μιλάει πια για καταπάτηση ανθρωπίνων δικαιωμάτων, κανείς δεν καταγγέλλει, ει μη μόνο επιλεκτικά σε συγκεκριμένες περιπτώσεις, π.χ. Όταν υπερασπιζόμαστε αλλοδαπούς ή το άκρως υποκριτικό, την εικόνα της φτώχειας των Ελλήνων να μη βγει στο γυαλί!
Ωστόσο παρά την κρίση, η σπατάλη καλά κρατεί στα διάφορα Ταμεία, την ίδια στιγμή που παίρνουμε τη μπουκιά απ' το στόμα του κάθε μισθωτού ή συνταξιούχου! Έπαρση και προκλήσεις σε λόγια ή σε στάση άπειρες και όταν αντιμετωπίζουμε ''συνέπειες ''έχουμε και απορίες!
Η πείνα στραβώνει, η εξαθλίωση οργίζει, ειδικά όταν άλλος ευθύνεται για την κατάσταση που έχεις περιέλθει... κι όταν κάποιος τα έχει χάσει όλα, τότε ξεπερνά και τους φόβους του, τότε ίσως ζήσουμε καταστάσεις μη προβλέψιμες!
Μέσα σε όλα που σκέφτομαι είναι κι αυτό: η δική μας η ντροπή ξέρετε ποια είναι; ... όχι η επικείμενη ή παρούσα φτώχεια... (γι' αυτήν πρέπει να ντρέπονται αυτοί που στην προκάλεσαν και επέβαλαν), ντροπή είναι να υποτιμούν κατάφατσα τη νοημοσύνη σου, να σε εξευτελίζουν με κάθε τρόπο, να σε προσβάλλουν, να σου παίρνουν ότι με κόπο, ιδρώτα και στερήσεις αγωνίστηκες να φτιάξεις, να διώχνουν τα παιδιά σου στο εξωτερικό, να σου στερούν το χαμόγελο, την ελπίδα κι εσύ εκεί.... οπαδός μέχρι τελικής πτώσης!
Είναι τραγελαφική πλέον η κατάσταση, ο κόσμος περπατά και παραμιλάει ... μια ταμίας super-market, μου έλεγε πως πάει σπίτι και κοιμάται συνέχεια, για να μη σκέφτεται!... Ο καθένας το αντιμετωπίζει με τον τρόπο του! Ως πού και ως πότε όμως; Το μέλλον θα δείξει! Γεγονός είναι ότι διανύουμε την πλέον δύσκολη εποχή ανθρωπιστικής κρίσης στη Χώρα μας κι όσο κι αν θέλουμε ορισμένοι να πιστεύουμε πως η βαθιά κρίση θα σταματήσει στον απέναντι και δε θα μας αγγίξει, ζούμε πλάνη οικτρά! Ας ευχηθούμε μόνο το κακό της κατακρεούργησης των χαμηλών εισοδημάτων να σταματήσει εδώ και να υπερισχύσει η λογική !!

_________________
* από ΣΚΟΥΛΗΚΙ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου