....................................................................τηλέγραφος * ειδήσεις & κείμενα για τον Άνθρωπο *
τηλέγραφος < λόγιο ενδογενές δάνειο: γαλλική télégraphe< télé- (< τῆλε) + -graphe ( < γράφω) // σύστημα επικοινωνίας που μεταδίδει γραπτά μηνύματα κωδικοποιημένα με το αλφάβητο Μορς και λειτουργεί με την αποστολή ηλεκτρικών σημάτων μεταξύ δύο σταθμών

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
................με καθημερινή ενημέρωση............

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Κάλεσμα των οργανώσεων για απόσυρση του σχεδίου νόμου για τα δασικά οικοσυστήματα

Δευτέρα 18 Μαρτίου 2013

Λιλλήκας: Δεν θα περάσουν οι εκβιασμοί για την λεηλασία του εθνικού μας πλούτου και οικονομική καταστροφή,



Giorgos-Lillikas
Νέα, σκληρή δήλωση για τις εξελίξεις στην Κύπρο από τον υποψήφιο Πρόεδρο της Δημοκρατίας και πρώην υπουργό Εξωτερικών της κυβέρνησης του Τάσσου Παπαδόπουλου στο “όχι” στο Σχέδιο Ανάν, Γιώργο Λιλλήκα.
Ο κ. Λιλλήκας, ο οποίος είχε μιλήσει για “προδοσία” των πολιτών της Κύπρου από τον Νίκο Αναστασιάδη, κάλεσε και πάλι τους πολίτες να βγουν στους δρόμους, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν θα περάσουν οι εκβιασμοί προς τον κυπριακό λαό.
“Η Συμφωνία αυτή οδηγεί σε λεηλασία του εθνικού μας πλούτου και οικονομική καταστροφή, αφού ακυρώνει την Κύπρο ως κέντρο χρηματοοικονομικών υπηρεσιών.
Οι εκβιασμοί τους οποίους δέχθηκε ο Νίκος Αναστασιάδης εκ μέρους των εταίρων μας, είναι απαράδεκτοι και καταδικαστέοι. Δεν αποτελούν επίδειξη κοινοτικής αλληλεγγύης αλλά περισσότερο θυμίζουν αποικιακές συμπεριφορές.
Μετά βεβαιότητας, η επικύρωση της συμφωνίας θα οδηγήσει την επόμενη ημέρα σε απόσυρση των ξένων καταθέσεων και σε μαζική φυγή των ξένων εταιρειών που είναι εγγεγραμμένες στην Κύπρο. Από αυτή την εξέλιξη, το κράτος θα έχει ετήσιες απώλειες πολλών δισεκατομμυρίων ευρώ.
Το διάγγελμα του Προέδρου δεν πρόσφερε τίποτα περισσότερο από μια ακατάσχετη κινδυνολογία. Η κυβέρνηση οφείλει με υπεύθυνο τρόπο να ενημερώσει τους πολίτες για το κατά πόσον ήταν δέκτης οποιασδήποτε πρότασης από τη ρωσική κυβέρνηση και ρωσικές εταιρείες ή από άλλες πηγές.
Η κυβέρνηση οφείλει επίσης να ενημερώσει και για το περιεχόμενο αυτών των προτάσεων.
Πρέπει οι Κύπριοι πολίτες να συνειδητοποιήσουν ότι από αυτούς και μόνο εξαρτάται η τύχη της χώρας μας. Να συνειδητοποιήσουν ότι δεν μπορούν να περιμένουν παθητικά από άλλους, να υπερασπιστούν τα εθνικά μας συμφέροντα και το μέλλον των παιδιών τους.
Είναι προσωπική ευθύνη του κάθε πολίτη, του καθένα από εμάς, η πορεία που θα ακολουθήσουν οι εξελίξεις. Ας στείλουμε όλοι μαζί στους ¨εταίρους¨ μας του Βορρά το μήνυμα ότι οι εκβιασμοί τους δεν θα περάσουν”, σημειώνει μεταξύ άλλων στη δήλώσή του ο Γιώργος Λιλλήκας.

_____________________
18.03.2013

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου